0

«Актуальні питання набуття прав на об'єкти промислової власності, їх охорони та комерціалізації»

4 – 15 листопада 2018 року відбулася конференція «Актуальні питання набуття прав на об’єкти промислової власності, їх охорони та комерціалізації» в якій прийняли участь співробітники «KISTERSKY IP Law».
Доповідачами були начальники відділів Укрпатенту та керівництво закладу.

Серед основних тем доповідей можна відзначити наступні:
• Особливості подання та опрацювання електронних заявок на промислові зразки та знаки для товарів і послуг.
• Вимоги до оформлення документів заявок на знаки для товарів і послуг для встановлення дати подання та публікації відомостей щодо заявок прийнятих до розгляду.
• Проблемні питання формальної експертизи заявок на винаходи та корисні моделі.
• Промисловий зразок як об‘єкт інтелектуальної власності:
• особливості набуття та охорони прав.
• Набуття та охорона прав на географічні зазначення або як заробляти на реєстрації прав на географічні зазначення.
• Актуальні питання щодо представництва, які виникають при веденні державних реєстрів на об’єкт промислової власності.
• Інтелектуальна власність – прибутковий ресурс бізнесу.
• Міжнародні класифікації об’єктів промислової власності: огляд новацій.
• Аспекти застосування положень Угоди про асоціацію щодо дострокового припинення дії свідоцтва України на знак.
• Надання закладом експертизи висновку у випадку застосування статті 33 Закону України «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі»: судова практика.

Серед учасників конференції були патентні повірені, юристи, фахівці з ІВ, представники науково-виробничих організацій. Серед обговорюваних питань були наступні: Формування електронної заявки на об’єкти промислової власності, прискорення розгляду заявок на знаки для товарів і послуг для можливості реєстрації доменних імен; оцінка можливості реєстрації голографічних знаків; можливість відкриття даних про заявника в процесі реєстрації знака для товарів і послуг.
При обговоренні системи формування електронної заявки на об’єкти промислової власності було детально представлено дві версії цієї системи для забезпечення безпаперового подання заявок на винаходи, корисні моделі, топографії інтегральних мікросхем, знаки для товарів і послуг та промислові зразки. Також була представлена нова система електронної взаємодії закладу експертизи. Нова система розрахована на взаємодію патентних повірених з Укрпатентом.

Повернення до практики регулярного проведення заходів, спрямованих на обмін досвідом із заявниками, представниками в справах інтелектуальної власності (ІВ) та фахівцями з інтелектуальної власності (ІВ) є добрим знаком розвитку галузі інтелектуальної власності на Україні.

Патентна група «KISTERSKY IP Law» дякує Державному підприємству «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент), а також всім його учасникам за отриманий досвід, який позитивно відобразиться на наданні послуг нашим клієнтам.

Добавить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

С радостью Вам поможем

Закрыть